Luonnon paeivaet banneri 500x200 suomi B

 Yhdessä 50 valtakunnallisen toimijan johdolla ponnistetaan Suomi täyteen luontoaiheisia tapahtumia neljänä päivänä vuonna 2017. Luonnon päivistä kolme on vielä edessä: 20.5. villiinnytään keväästä, 17.6. rakastutaan kesäyöhön ja 26.8. juhlitaan Suomen luontoa vetämällä liput salkoon. Noina päivinä kannustamme kaikki isot ja pienet toimijat järjestämään tapahtumia, retkiä, tempauksia, luontohaasteita ja teemapäiviä. Hullutella saa; miten olisi sinkkujen sieniretki, Kaunein nuotio -kilpailu kesäyössä, ikäihmisten metsäpiknik, kummitusten yö perinnetilalla tai historiallisella kohteella, ohjatut tuoksuretket, linturetki kaatopaikalle tai villiyrttikokkisota. Voitte järjestää tapahtuman omin voimin tai yhdessä kumppanien kanssa. Nyt on oiva tilaisuus rakentaa uusia kumppanuuksia tulevaisuuden luontotapahtumia ja muuta toimintaa ajatellen. Tule siis tekemään Luonnon päiviä! Luonnon päivät ovat virallinen Suomi100-ohjelmahanke, yksi suurimmista.

Nämä 12 askelta auttavat alkuun:

MITKÄ LUONNON PÄIVÄT?

1)    Niin mitkä Luonnon päivät? Yleisluonteinen kuvaus.

2)    Mitä ja missä tapahtuu Luonnon päivinä? Hae tapahtumia Luonnon päivien sivuilta.

3)    Kuka voi järjestää Luonnon päivien tapahtuman? Vaikka sinä! Vie ihmisiä retkelle tai kutsu laavupiknikille.

Ilmoita tapahtumasi kartalle.

Käytännön vinkit tapahtuman järjestämiseen.

4)    Saako asiakkaalta ottaa maksun? Toki, kuluja saa kattaa kohtuullisilla osallistumismaksuilla. Toiveena on, että Luonnon päivinä voitontavoittelu jätettäisiin kuitenkin taka-alalle. Luonnon päivät ovat kaikille avoimia – lahja satavuotiaalle Suomelle. Toivotamme ilolla mukaan erilaiset toimijat. Onnistunut tapahtuma voi tuoda järjestäjälleen näkyvyyttä. Siitä huolimatta emme toivo, että satavuotiaan Suomen kunniaksi juhlittava Luonnon päivät muuttuu mainosalustaksi kaupallisille ja aatteellisille myyntipuheille.

Koska olemme antamassa yhdessä lahjaa Suomelle ja mahdollistamassa kaikkien suomalaisten pääsyn luontoon vuonna 2017 pyydämme, että jätätte tapahtumailmoituksestanne pois mainonnan. Mikäli tapahtumassa on kokeiltavissa tuotteita, tulkoon se iloisena yllätyksenä osallistujalle.
Luonnon päivässä pääosassa on yhdessä luontoon meneminen. Emme siis julkaise tapahtumia, joiden nimessä tai kuvauksessa on poliittisesti tai uskonnollisesti kantaaottavia elementtejä, kaupallisia tuotenimikkeitä tai muuta markkinointia.

5)    Miksi on niin tärkeää viedä tapahtumasi Luonnon päivien kartalle? No, jotta potentiaaliset kumppanit, media, asiakkaat ja osallistujat löytävät tapahtumasi ja jotta ei tule kahta erillistä tapahtumaa samaan paikkaan toisistaan tietämättä. Ohjaamme Luonnon päivistä kiinnostuneet toimittajat etsimään alueensa/maakuntansa tapahtumat ja juttuaiheet suoraan Luonnon päivien kartalta.

6)    Ketkä ovat Luonnon päivien hankkeen takana? Noin 50 valtakunnallista järjestöä ja toimijaa. Metsähallituksen luontopalvelut koordinoi hanketta.

7)    Miten löydän kumppaneita tekemään tapahtumia? 50 organisaation verkostosta löytyy varmasti yhteistyökumppaneita paikallisestikin (ks. linkki kohdassa 6). Voit myös tarjota ohjelmaasi osaksi kartalle jo ilmoitettua tapahtumaa. Tapahtumajärjestäjien yhteystiedot löytyvät Luonnon päivien kartalta kunkin tapahtuman kohdalta. Metsähallituksen luontokeskusten ja kansallispuistojen yhteystiedot saat Heli Rekirannalta (heli.rekiranta(a)metsa.fi).

8)    Luonnon päivien viestintämateriaalit ovat kaikkien verkoston jäsenten käytössä. Sinun ei siis esimerkiksi tarvitse tehdä omaa tapahtumajulistetta, vaan voit hyödyntää valmista pohjaa.

9)    Muista mainita Luonnon päivät tapahtumaviestinnässäsi: mainoksissa, haastatteluissa, lehtijutuissa ym. Näin vahvistat osaltasi Luonnon päivien tunnettuutta sekä vahvistat Luonnon päivien viestiä ja tavoitetta saada kaikki suomalaiset luontoon. Nettisivulle saat kuvamateriaalia viestintäpankista, ks. kohta 8.

10)    Someile ahkerasti! Tee omia postauksia, muista häsä #luonnonpäivät ja #suomi100. Jaa valmiita postauksia Luonnon päivien sivuilta sekä myös kumppaneiden omilta sivuilta. Käytä oman yhdistyksesi/organisaatiosi/tapahtumatempauksesi tunnisteita lisäksi mielin määrin!

11)    Luonnon päivät on vain yksi monista Suomi100-hankkeista (joskin yksi suurimmista). Järjestämällä epäkaupallisen Luonnon päivien henkeen sopivan tapahtuman, voit saada käyttöösi Suomi 100-logon.

Tutustuthan Suomi100-logon käyttöehtoihin. 

Lue muista Suomi100-hankkeista.

12)    Keneltä kysyn lisää Luonnon päivistä? Luonnon päivät-hankkeen tiimiltä tietenkin: Joel Heino & Heli Rekiranta (etunimi.sukunimi(a)metsa.fi), Helin puh.nro 040 754 4664