Lähiruoasta kilpailukykyä ja tilastoinnista työkaluja Lapin matkailulle -työpaja, 31.5.2017 Tornio
Wednesday, 31. May 2017, 15:00 - 19:00

Matkailussa lähiruoan ja luonnontuotteiden kysyntä kasvaa kuluttajien ollessa entistä kiinnostuneempia hyvinvoinnista ja  ravinnosta. Lähiruoan käytön lisäämiseksi matkailussa, on raaka-ainetuottajien, luonnonvara-  ja matkailualan yrittäjien verkostoiduttava monialaisesti uusien rajapintojen ja palveluiden tuottamiseksi. Tilastojen käyttöä tehostamalla, voidaan ennakoida ja kohdentaa paremmin matkailupalveluja.
Tervetuloa kuuntelemaan matkailun mahdollisuuksista, kehittämistarpeista sekä keskustelemaan ja verkostoitumaan matkailu- ja ravintola-alan toimijat, elintarviketoimijat, kehittäjät ja asiasta kiinnostuneet.

Aika: Ke 31.5.2017, klo 15.00 – 19.00
Paikka: Pohjolan Pirtti / Pohjolan Safaris Oy, Koskitie 130, 95520 Tornio (Kukkolankoski)

Tilaisuus on maksuton.

Ilmoittautuminen: to 25.5.mennessä Mirva Tapaninen, mirva.tapaninen(a)lapinamk.fi
Ilmoitathan mahdollisista ruoka-allergioista.

Osallistujilla on mahdollisuus esitellä / myydä omia tuotteitaan työpajan yhteydessä.

Työpajan järjestävät Lappilaisia Makuelämyksiä Matkailijalle ja TILMA – Tilastoista tietopohjaa Lapin matkailun kehittämiseen hankkeet.

OHJELMA

15.00 – 17.00 Oman alueen raaka-aineiden ja luonnontuotteiden käytöllä lisäarvoa matkailutuotteisiin

  • Työpajan avaus Milla Hirvaskari, Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti
  • Tarinoilla elämyksellisyyttä ja lähiruoalla lisäarvoa tuotteisiin, Elina Stoor, iLme innorooms
  • Lähikalaa Tornionlaaksosta - Luonnonkala osana matkailua
    - Petri Muje, Lapin AMK
    - Kimmo Auno, Kalaliike Haavi ja Kahvila-Ravintola Myllynpirtti
  • Jaloittelutauko
  • Yritystarinoita: 16.00 – 17.00
    - Petri Muje, Lapin AMK
    - Margit Spolander, Kukkolaforsen
    - Ari-Pekka Juuso, Meän Liha Oy
    - Risto Kantola, Pohjolan Safaris
    - yrittäjäpuheenvuoro (vahvistetaan myöhemmin)

17.00 – 17.30 virkistäytymistä

17.30- 19.00 Asiakaslähtöinen tuotekehitys

  • Työkaluja ennakointiin, Mirva Tapaninen, Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti
  • Ruoka osana matkailijan kokemusta: Monika Lüthje, Lapin yliopisto
  • Kymmenen askelta vieraanvaraisuuteen / Merja Vankka, Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti
  • Ryhmätyöskentelyä ja keskustelua: asiakkaat nyt ja tulevaisuudessa, verkostot ja yhteistyökumppanit
  • Mites tästä eteenpäin?

Kutsua saa jakaa omille verkostoille, kohderyhmille ja muille aiheista kiinnostuneille.

Lisätietoa työpajasta:
Milla Hirvaskari, milla.hirvaskari(a)lapinamk.fi, p. 040 571 6578 / Lappilaisia Makuelämyksiä Matkailijoille – Lähiruokaa lautaselle
Mirva Tapaninen, mirva.tapaninen(a)lapinamk.fi, p. 040 527 6270 /TILMA – Tilastoista tietopohjaa Lapin matkailun kehittämiseen