Pyöräily- ja vaellusopintomatka Saksaan 18.-22.9.2017
From Monday, 18. September 2017
To Friday, 22. September 2017

Saksan Sauerland on suosittu pyöräily-, maastopyöräily- ja vaelluskohde ja se on yksi Saksan laatuluokitelluista vaellusmatkailualueista. Vaellusreittiverkosto ”Rothaarsteig” kattaa useita alueellisia reitistöjä ja yhdistää useamman kylän toisiinsa. Reittejä on kehitetty teemallisesti, rakennettu sisältöä kulttuurin näkökulmasta ja tuotteistettu monella tavalla. Tutustumme alueen kehittämiseen, markkinointiin ja itse reitteihin tekemällä vaellus-, pyöräily- ja maastopyöräilyretkiä. Matka on tarkoitettu kaikille aktiviteettimatkailun kehittämisestä kiinnostuneille ja erityisesti reitistöjä kehittäville ja niitä hyödyntäville tahoille. Opintomatkan alustava aikataulu on seuraava:

Menolento: 18.9. Helsinki – Frankfurt AY 825 klo 16.55 – 18.35

Paluulento: 22.9. Frankfurt – Helsinki AY 822 klo 11.45 – 15.10

Huom! Lentopaikkojen takia sitovat ilmoittautumiset jo ennen kesää: https://www.lyyti.in/Vaellus_ja_pyorailyopintomatka_Saksaan_81252017_4849

Matkan lopullinen hinta määräytyy osanottajien määrän mukaan mutta on alustavasti noin 1200 €/hlö sisältäen matkat Helsingistä, majoituksen aamiaisella, retket ja luennot sekä englanninkielisen opastuksen.

Alustava ohjelma on seuraava:

1. Ma tulo, yhteinen illallinen ja vapaamuotoista tutustumista (Huom! illallinen ei sisälly hintaan!)

2. Ti opastettu retkipyöräily, kesto noin 5 h. Iltapäivällä Saeurlandin ja Rothaarsteigin alueen matkailutoimijat kertovat reittien kehittämisestä, laatuluokitteluista (Sauerland on sertifioitu vaellusmatkailualue) sekä niiden vaikutuksesta aluetalouteen

3. Ke opastettu maastopyöräily retki, kesto noin 5 h, iltapäivällä monikanavainen viestintä. OutdoorActive –portaali esittäytyy sekä kansainvälisestä, alueellisesta että suomalaisesta näkökulmasta.

4. To Opastettu vaellusretki, kesto noin 6 h. Tutustutaan reittiopasteisiin, rakenteisiin, opastauluihin ja niiden informaatiosisältöön sekä taideteoksiin, joita on reitin varrella. Outdoors Finland –reitistökoordinaatiokokous illalla. Uusimmat kuulumiset ja tulevaisuuden suunnitelmat.
 
Lisäksi tutustutaan majoitusyrityksiin, ohjelmapalveluihin sekä tapahtumatuotantoon em. teemoilla.

Lisätietoja:
Pirjo Räsänen
TKI –asiantuntija, projektipäällikkö
Outdoors Finland –kansainvälistymishanke (Visit Finland), luonto- ja reitistökohteiden koordinaatio
Visit Finland Akatemian asiantuntija
Lahden ammmattikorkeakoulu
Lahti University of Applied Sciences
Sosiaali- ja terveysala, Faculty of Social and Health Care
Hoitajankatu 3, 15850 Lahti, Finlad
Tel. +358-44-708 1242
pirjo.rasanen(a)lamk.fi