Vastuullisen matkailun työpaja, Puumala
Friday, 24. May 2019, 09:00 - 15:30

Vastuullisen matkailun työpaja – kulumisen seuranta Norppapolulla

Luontomatkailu ja luonnon virkistyskäyttö lisääntyy. Mikä on sinänsä erinomainen asia matkailijoiden paikallistalouteen jättämien eurojen - ja kuntalaisten hyvinvoinnin edistämisen kannalta. Elämme kuitenkin ainutlaatuisessa ja herkässä luontoympäristössä. Vastuullisen toimijan on hyvä kysyä miten seuraamme, hallitsemme ja ohjaamme toimintaamme, niin että luontoon kohdistuva kävijäpaine on ymmärretty kestävällä tavalla ja miten siihen voidaan tarvittaessa reagoida. Vapaaehtoisuuteen perustuva kulumisen seurantaverkko on kevyt menettely asian ymmärtämiseen. Tervetuloa innostavaan työpajapäivään Puumalaan!

 

Paikka: Puumalan kunnantalo, kh-neuvotteluhuone

Aika: 24.5.2019 klo 09:00-15:30

Kenelle: luontomatkailualalla toimiville, päättäjille, asiantuntijoille, vapaaehtoisille toimijoille, luonnossa liikkujille.

 

Ohjelma

klo 9:00

Reitistöhankkeen tarjoama aamukahvi ja pientä purtavaa
Miksi vapaaehtoinen kulumisen seuranta tuodaan Puumalaan – Projektipäällikkö Petri Kulha
Kulumisen seuranta – FM Emma Ilkka
Miksi mitataan, miten mitataan, millä mitataan, kenelle mitataan, laadunvarmistus, toistettavuus, miten mittaustuloksia hyödynnetään, vapaaehtoisten toimijoiden rooli mittauksissa. Esimerkki case: Suomen Latu Kiilopää.

klo 12:00

lounas omakustanteinen, Ravintola Hovi

klo 12:30-15:30

maasto-osuus Norppapolulla
mittapaikan valinta, kenttävälineet, kenttämittaus, tulosten kirjaaminen, seuranta, päätelmät.

15:30

Palautekeskustelu ja jatko – Projektipäällikkö Petri Kulha

 

Emma Ilkka on perehtynyt opinnoissaan maaston kulumisasioihin. Hänellä on kokemusta kulumisenseurantaverkoston perustamisesta mm. Urho Kekkosen kansallispuistoon.

Olemme iltapäivällä maastossa, joten ota mukaasi maastokelpoiset ja päivän keliin soveltuvat vaatteet, kamera/kännykkäkamera, muistiinpanovälineet sekä oma juomapullo. Siirrymme maastokohteisiin kimppakyydein.

Ilmoittautumiset 21.5. mennessä Petri Kulha 050-5936669 tai This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Paikkoja on rajoitettu määrä. Järjestäjä pidättää oikeudet muutoksiin.