Miten matkailu voi kasvaa kestävästi kulttuuriympäristöissä -seminaari, Helsinki
Thursday, 16. January 2020, 08:30 - 11:30

Matkamessujen ammattilaispäivän Miten matkailu voi kasvaa kestävästi kulttuuriympäristöissä? -seminaarissa 16.1.2020 esitellään uusi kestävän matkailun mittausmenetelmä, joka soveltuu käytettäväksi erilaisissa matkailtavissa kulttuuriympäristöissä. Seminaarissa esitellään hankkeen tulokset ja kuullaan matkailun kestävyyteen paneutuneiden hankkeiden kuulumiset tilannekuvan monipuolistamiseksi.

Lapin yliopiston vetämä konsortiohanke on kartoittanut eri toimi- ja tieteenaloilla käytössä olevia matkailun mittaus-, seuranta- ja arviointimenetelmiä ja mallintanut niiden pohjalta uudenlaista kestävän matkailun mittaristoa, joka soveltuu käytettäväksi erilaisissa kulttuuriympäristöissä. MAMOMI-hanke on osa valtioneuvoston vuoden 2019 selvitys- ja tutkimussuunnitelman toimeenpanoa (www.tietokayttoon.fi).

Seminaarissa esitellään hankkeen tulokset ja kuullaan matkailun kestävyyteen paneutuneiden hankkeiden kuulumiset tilannekuvan monipuolistamiseksi. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii toiminnanjohtaja Riitta Vanhatalo Suomen Kotiseutuliitosta.

Lisätietoa ja ohjelma