Matkailussa lähiruoan ja luonnontuotteiden kysyntä kasvaa kuluttajien ollessa entistä kiinnostuneempia hyvinvoinnista ja ravinnosta. Lähiruoan käytön lisäämiseksi matkailussa, on raaka-ainetuottajien, luonnonvara- ja matkailualan yrittäjien verkostoiduttava monialaisesti uusien rajapintojen ja palveluiden tuottamiseksi. Tilastojen käyttöä tehostamalla, voidaan ennakoida ja kohdentaa paremmin matkailupalveluja.
Tervetuloa kuuntelemaan matkailun mahdollisuuksista, kehittämistarpeista sekä keskustelemaan ja verkostoitumaan matkailu- ja ravintola-alan toimijat, elintarviketoimijat, kehittäjät ja asiasta kiinnostuneet.
Aika: Ke 31.5.2017, klo 15.00 – 19.00
Paikka: Pohjolan Pirtti / Pohjolan Safaris Oy, Koskitie 130, 95520 Tornio (Kukkolankoski)
Tilaisuus on maksuton.
Ilmoittautuminen: to 25.5.mennessä Mirva Tapaninen, mirva.tapaninen(a)lapinamk.fi
Ilmoitathan mahdollisista ruoka-allergioista.
Osallistujilla on mahdollisuus esitellä / myydä omia tuotteitaan työpajan yhteydessä.
Työpajan järjestävät Lappilaisia Makuelämyksiä Matkailijalle ja TILMA – Tilastoista tietopohjaa Lapin matkailun kehittämiseen hankkeet.
OHJELMA
15.00 – 17.00 Oman alueen raaka-aineiden ja luonnontuotteiden käytöllä lisäarvoa matkailutuotteisiin
- Työpajan avaus Milla Hirvaskari, Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti
- Tarinoilla elämyksellisyyttä ja lähiruoalla lisäarvoa tuotteisiin, Elina Stoor, iLme innorooms
- Lähikalaa Tornionlaaksosta - Luonnonkala osana matkailua
- Petri Muje, Lapin AMK
- Kimmo Auno, Kalaliike Haavi ja Kahvila-Ravintola Myllynpirtti - Jaloittelutauko
- Yritystarinoita: 16.00 – 17.00
- Petri Muje, Lapin AMK
- Margit Spolander, Kukkolaforsen
- Ari-Pekka Juuso, Meän Liha Oy
- Risto Kantola, Pohjolan Safaris
- yrittäjäpuheenvuoro (vahvistetaan myöhemmin)
17.00 – 17.30 virkistäytymistä
17.30- 19.00 Asiakaslähtöinen tuotekehitys
- Työkaluja ennakointiin, Mirva Tapaninen, Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti
- Ruoka osana matkailijan kokemusta: Monika Lüthje, Lapin yliopisto
- Kymmenen askelta vieraanvaraisuuteen / Merja Vankka, Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti
- Ryhmätyöskentelyä ja keskustelua: asiakkaat nyt ja tulevaisuudessa, verkostot ja yhteistyökumppanit
- Mites tästä eteenpäin?
Kutsua saa jakaa omille verkostoille, kohderyhmille ja muille aiheista kiinnostuneille.
Lisätietoa työpajasta:
Milla Hirvaskari, milla.hirvaskari(a)lapinamk.fi, p. 040 571 6578 / Lappilaisia Makuelämyksiä Matkailijoille – Lähiruokaa lautaselle
Mirva Tapaninen, mirva.tapaninen(a)lapinamk.fi, p. 040 527 6270 /TILMA – Tilastoista tietopohjaa Lapin matkailun kehittämiseen