Cultural villages & smart futures: Kymenlaakso meets Matera
Thursday, 2. September 2021, 14:00 - 16:00
Älykkäät kulttuurikylät goes international!
Tapahtuma on suunnattu Kymenlaakson kyläkehittäjille, alueellisille toimijoille, kyläläisille ja yhdistyksille etenkin kulttuurimatkailun ja aluekehityksen saralla.
 

Älykkäät kulttuurikylät ja DeuS -hankkeiden yhteinen verkostotapaaminen torstaina 2.9. klo 14-16 verkossa.

Materan kaupunki Basilicatan maakunnassa Italiassa nousi kukoistukseen kulttuurin myötä ja oli vuoden 2019 Euroopan kulttuuripääkaupunki. Materan vanha kaupunki valittiin Unescon maailmanperintökohteeksi 1993.

Alueiden välisen kilpailun lisääntyessä on maaseutumaisten alueiden hyvä yhdistää voimansa, jakaa tietoa ja oppia toisiltaan. Tunnistetaan siis alueiden vetovoimatekijöitä ja nostetaan vahvuudet esiin. Kehitytään yhdessä kohti älykkäitä kulttuurikyliä vastaamaan muuttuvan maailman haasteisiin!

Tapahtuma on suunnattu Kymenlaakson kyläkehittäjille, alueellisille toimijoille, kyläläisille ja yhdistyksille etenkin kulttuurimatkailun ja aluekehityksen saralla. Tapahtumassa tutustutaan Materaan, esitellään Kymenlaaksoa, verkostoidutaan ja jaetaan hyviä käytäntöjä ja kuullaan esimerkkitapaukset molemmista maista. Vieraina edustajat Kouvolan, Kotkan ja Materan kaupungeista: Anne Käki, yhteyspäällikkö, Kouvolan kaupunki; Terhi Lindholm, kehitysjohtaja, Kotkan kaupunki; Matera varmistuu myöhemmin.

Verkostotapaaminen pidetään pääosin englanniksi.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen