Lähijohtamisen opintokokonaisuudesta malleja arjen esimiestyöhön!

 

Aloitin Lähijohtamisen -opinnot vuonna 2016. Opiskelu on ollut hyvin antoisaa. Lähipäivät on rytmitetty tasaisesti ja niiden ajankohdat ovat hyvissä ajoin tiedossa, mikä mahdollistaa työvuorojen ja lastenhoitojen suunnittelun. Kurssit ovat olleet sisällöltään monipuolisia ja tarjonneet paljon uusia näkökulmia ja tietoa. Rehellisyyden nimissä täytyy myös todeta, että riippuu opiskelijasta itsestään, kuinka paljon saa sisällöstä irti. Lähipäivät ovat tiiviitä paketteja, joissa asioista käydään keskeiset sisällöt. Syvempi tutustuminen tapahtuu kotona omatoimisesti.

Ryhmässämme on 30 opiskelijaa, jotka lähes kaikki ovat toimineet/toimivat edelleen esimiestehtävissä. Osalla osallistujista on hyvin pitkäkin työkokemus esimiestyöstä. Opiskelijoita on monilta eri aloilta. Yksi parhaista koulutuksen anneista on ollut verkostoitua ja saada jakaa sekä oppia erilaisista käytänteistä erilaisissa työpaikoissa. Erilaiset näkökulmat ja vivahteet laajentavat näkemystä esimiestyöstä ja johtamisesta.

Työskentelen Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksella ensihoidon kenttäjohtajana. Työni on ensihoidon operatiivista johtamista kentällä mutta siihen kuuluu myös henkilöstöhallintoa. Lisäksi erilaiset kehittämisprojektit ovat tulleet tutuksi. Pystyn hyödyntämään työssäni paljon koulusta saamiani ideoita ja osaamista. Koulutus ei anna valmiita keittokirja ohjeita asioiden hoitamiseen, mutta tarjoaa laajasti erilaisia vaihtoehtoja sekä malleja arjen esimiestyöhön. Näistä vaihtoehdoista jokainen voi poimia itsellensä sopivimmat.

Tavoitteenani on hyödyntää suorittamani opinnot myöhemmin YAMK-tutkinnossa. Suorittamamme kurssit ovat samoja, joten ne ovat hyväksiluettavissa tutkinto-opintoihin.

Opintoja harkitsevalle haluaisin sanoa, että opiskelu kannattaa aina. Itsensä haastaminen ja uusiin asioihin tutustuminen ei ole koskaan huono asia.

Tero Laakkonen