IMG 5824aHelsingissä järjestetyssä matkailun kehittäjien tapaamisessa kuultiin tällä kertaa puheenvuorot mm. liikenteen muutosten hyödyntämisestä matkailussa sekä TEM:n ja Visit Finlandin ajankohtaisista kuulumisista. Tilaisuuden esitysmateriaalit ja videotallenne löytyvät tuosta alta:

videotallenne YouTubessa

Videon lisätiedoissa on "sisällysluettelo", jonka linkkejä klikkaamalla pääset haluaamasi kohtaan videossa.

 

Tapaamisessa pidettiin myös osallistava työpaja, jossa pohdittiin mahdollisimman helposti toteuttavia ratkaisuja toimijoiden välisen yhteistyön lisäämiseksi ja päällekkäisten toimenpiteiden välttämiseksi. Lopputuloksena syntyikin kolme kevyttä ensiaskelta yhteistyön lisäämiseksi:

1. selvitä jo hankkeen suunnitteluvaiheessa alueen muut hanketoimijat ja mitä he tekevät

2. unohda kunta- ja maakuntarajat ja tutustu naapuriin tai vinkkaa muille toimijoille, jos tiedät jonkun, johon kannattaisi olla yhteydessä

3. kokoa hanketoimijat yhteisiin palavereihin jo hankkeen suunnitteluvaiheessa

 

IMG 5845aNäiden askelten pohjalta heitämmekin nyt haasteen sinulle matkailun kehittäjä: seuraavan kolmen viikon aikana ota yhteyttä itsellesi vielä vähän tuntemattomaan toimijaan joko omalla alueellasi tai naapurissa ja miettikää mitä voisitte tehdä yhdessä jo nyt tai tulevaisuudessa! Apua toimijoiden selvittämiseen saat mm. Rural Finlandin hankerekisteristä ja karttatyökaluista.

Kiitos kaikille tapaamiseen paikan päällä tai livestriimin kautta osallistuneille. Kaikki kansalliset ja alueelliset tilaisuutemme ovat jatkossakin avoimia jokaiselle asiasta kiinnostuneelle. Seuraa siis tiedotustamme, niin olet aina ajan tasalla siitä missä päin Suomea milloinkin liikumme. Hyvä ensiaskel meidän seuraamiseen on liittyä postituslistallemme.